Bu tatlıyı da cumartesi günkü kahvaltı için hazırladım.tarif Sofra dergisinden.Zonguldak yöresine ait bir tatlı.Tarifi olduğu gibi yayınlayacağım fakat gözüme az göründüğü için ben iki katı uyguladım bunuda belirteyim.
KAYMAKLI
MALZEMELER:
150 gr kaymak
1.5 bardak un
1 çimke tuz
Şerbeti için:
1 bardak şeker
yarım bardak su
birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
Tencereye kaymağı alıp ateşe oturtun kaymak erir erimez üzerine unu ve tuzu dökün un iyice pembeleşene kadar kavurun.varsa kalıplara paylaştırın yoksa benim yaptığım gibi borcama döşeyin.180 -200 derece fırında 5 dakika tutun.bu arada şerbeti hazırlayın.fırından çıkan tatlıyı bir kaç dakika dinlendirdikten sonra sıcak şerbeti dökün.1 saat buzdolabında beklettikten sonra tatlınız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder