Kahramanmaraş'ın meşhur ekşili çorbası:(gelenler maraşlı olunca bir jest yapayım dedim.)
EKŞİLİ ÇORBA:
MALZEMELER:
Birer su bardağı buğday.kırmızı mercimek,nohut
2 tane patlıcan
4-5 diş sarımsak
1 baş soğan
1 kaşık salça
tuz, karabiber, nar ekşisi, biraz limon tuzu,sıvı yağ,nane
YAPILIŞI:Buğdayı ve nohutu bir gece önceden ıslatalım.(benim geç haberim olduğu için düdüklü tencerede kısık ateşte baya uzun süre pişirdim).sonra nohutu mercimeği ve buğdayı iyice yumuşayana kadar pişirelim.diğer bir tencereye sıvı yağla soğanı kavuruyoruz salçasını ekliyoruz, üzerine sıcak su ekliyoruz sonra küçük küçük doğradığımız patlıcanları ilave ediyoruz.patlıcanlar biraz yumuşayınca buğdaylı karışımı patlıcanların olduğu tencereye koyuyoruz.bir iki taşım kaynadıktan sonra tuzunu biberini ekşisini ilave edip damak tadımıza göre ayarlıyoruz.en son olarak üzerine kızdırdığımız sıvı yağla naneyi ekliyoruz.
not:ben malzemleri birer su bardağı koydum çok fazla çorba oldu siz az kişiye yapacaksanız bir çay bardağı daha iyi gelebilir.Diğer yemeklerin tarifini isteyen olursa yayınlayacağım.
Patatesli bezelyeli et yemeği:

Birde pirinç pilavı ile salata vardı.
Tatlı olarak da portakallı revani :
6 yorum:
öncelikle iyi bir pazar günü diliyorum.Harika görünüyor eline sağlık,sevgilerimle...
onlar artık yerleşmi senin haberin yok gitmzeler artık :D
sofran harika
ellerine sağlık
sevgiler
Eline sağlık canım...Selamlar.......
hepsi birbirinden lezzetli olmus elinize saglik
çok teşekkür ederim arkadaşlar
meraba elifcim revani ve etli bezelye harika gözüküyo tarifini verirsen çok memnun olurum.
Yorum Gönder