PATATESLİ AÇMA BÖREK
MALZEMELER:
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1\2 PAKET YAŞMAYA
1\2 LİMON SUYU
2 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN
İÇİ İÇİN:
4-5 TANE HAŞLANMI PATATES
2 TANE KURU SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1 DEMET MAYDONOZ
TUZ,KARABİBER
1 KASE SIVI YAĞ
YAPILIŞI:
Öncelikle bütün malzemeleri karıştırıyor,kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurup dinlendirmeye alıyoruz.daha sonra sıvı yağda kıyılmış soğanı kavuruyoruz doğradığımız patatesleri ,salçayı ,tuzu, karabiberi ve en sonunda da kıyılmış maydonozu ekleyip onu da bir tarafta soğumaya bırakıyoruz.
hamurdan bezeler koparıp oklavayla açabildiğimiz kadar ince açıyoruz(benimkiler biraz kalın oldular ama ilk denemeye göre fena sayılmaz)başka tarafa açtığımız yufayı seriyoruz 1-2 çorba kaşığı sıvı yağı yufkanın üzerine gezdiriyoruz ve hazırladğımız harcı göz kararı serpiştiriyoruz.sonra yufkayı rulo haline getiriyoruz ve keskin bir bıçak yardımıyla dört parmak eninde kesiyoruz.yağlanmış tepsiye diziyoruz.
üzerine yumurta sarısını biraz sıvı yağla karıştırıp sürüyoruz(bende yumurta kalmamış biraz yoğurtla sıvıyağ karıştırdım).200 derece fırına sürüp üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Kıyır kıyır lezzetli bir börek tavsiye ederim.herkese afiyet olsun.
3 yorum:
elinize saglık hepsi çok güzel görünüyor.sizden bi istegim var.en kısa zamanda güzel bir açma tarifi verirseniz çok sevinirim.başarılar
teşekkür ederim .isteğinizi en kısa zamnda yerine getirmeye çalışacağım iyi günler dilerim
elifcim süpersin yine döktürmüşsün açma şahane gözüküyor mutlaka en kısa zamanda deneyeceğim ellerine sağlık
Yorum Gönder