ELMALI KEK:
Sünger keklerin anavatanı olan Cenovaya özgü bu ıslak kek ılık olarak servis yapıldığında daha lezzetli oluyor.

MALZEMELER:
650gr. kadar golden elma
1 iri limonun ince rendelenmiş kabuğu ve suyu
4 tane yumurta
3/4 su bardağı (150 gr.)pudra şekeri
1 1/4 su bardağı(150 gr.)un
1 çay kaşığı (5 ml.) kabartma tozu
1 tutam tuz
1/2 su bardağı(115 gr.)eritilmiş ılık tereyağı
üzerine serpmek için vanilya
süslemek için çok ince şeritler halinde kesilmiş limon kabuğu
servis için krem şanti(arzuya göre)
YAPILIŞI:
1-fırının sıcaklığını 180c ye getirin.23 cmlik kek kalıbına erimiş tereyağını fırçayla sürüp üzerini yağlı kağıtla kaplayın.elmaları dörde bölüp soyduktan sonra ince ince dilimleyin bir kaseye koyun ve üzerine limon suyu dökün
2-yumurtaları,pudra şekeri ve limon kabuklarını derin bir kasede krema kıvamı alana kadar çırpın.
3-unun yarısını,k.tozunun tamamını,ve tuzu ekleyip kaşıkla yumurtayı söndürmeden karıştırın.bir taraftan da erimiş tereyağını yavaş yavaş ekleyin.unun geri kalanınıda ekleyin en son elmaları katıp aynı yavaşlıkla karıştırın.
4-karışımı yağlanmış kek kalıbına alın yüzeyini düzleştirin.fırına sürün .40 dk. sonra fırından alın ve 10 dk.dinlenmeye bırakın.sonra tel ızgara üzerine alın bir kaç dk. sonra da servis tabağına alın üzerine vanilya ve limon kabuğu serpin.krem şantiyle servis yapın.
1 yorum:
enfes bir şey bu hemen aldım tarifi
ellerine sağlık
sevgilerrr
Yorum Gönder